Polovinom decembra 2018. godine Dallas Music Shop smo preselili iz Sremske 2 u Knez Mihajlovu 48. Naše novo prodajno mesto je u sklopu knjižare Laguna i nalazimo se na prvom spratu. Pored diskova, DVD izdanja, vinila, majica i filmova u ponudi su gramofoni poznate marke Lenco.
Radno vreme:
9 – 22h
Nedelja: 10 – 21h

Telefoni: 011 3283823   069 2639699                                                 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

 Facebook DallasMusic shop Beograd

                               

 

 

 

dixieBeogradski Dixieland Orkestar je osnovan 2001. godine, a krajem 2012. godine su objavili peti disk “NACIONALNO BLAGO”. Ostajući pri ideji izdavanja konceptualnih projekata (Jazz Museum, Dixie-Gospel) ovog puta su se osvrnuli na starogradske pesme i prezentovali ih u novom svetlu.

 

Stara gradska muzika na ovim prostorima je gotovo neprimetno navršila gotovo pun vek postojanja, a odavno je zaslužila posebno kulturološko poštovanje i tretman kakav u ova vremena ima samo naše ruralno etnomuzikološko nasleđe.U rad na ovom disku članovi grupe su se upustili svesni činjenice da je starogradska muzika na Balkanu nastajala u isto vreme kad i džez na drugom kraju planete, da su oba žanra naglašeno urbanog karaktera i nastala fuzijom različitih kulturoloških i socioloških uticaja.


Prva zapažanja o istorodnosti, muzičkoj kompatibilnosti i mogućnosti da se naša stara gradska muzika rearanžira u stilu tradicionalnog džeza potekla su od doajena ovog žanra kod nas, tromboniste Ljubomira Matijace. Ovaj diskografski projekat je samo logičan nastavak njegove osnovne ideje da se na ovaj način džez približi običnom slušaocu, a da se putem džez izraza strani slušaoci upoznaju sa našom muzikom o kojoj se nažalost veoma malo zna.


Svesni da je stara gradska muzika Balkana decenijama bila izložena i zapadnim i istočnim uticajima, Beogradski Diksilend Orkestar su za ovu priliku izabrali pesme koje pripadaju zapadnoj grupi, sa naglašenim motivima mađarskog, rumunskog i anglosaksonskog melosa. Posle par sporadičnih pokušaja i nekoliko odličnih pojedinačnih ostvarenja, ovo je prvi celoviti diskografski projekat u Srbiji sa starom gradskom muzikom u maniru diksilenda.
Na disku su obrade dvanaest kompozicija i sve su instrumentalne. Na snimanju diska su učestvovali svi članovi koji su za proteklih dvanaest godina postojanja prošli kroz Beogradski Diksilend Orkestar. Ukupno njih dvanaest.

Diskografija:
1.    “The Belgrade Dixieland Orchestra” (PGP RTS 2004)
2.    “Moon Over Bourbon Street”  (PGP RTS 2006)
3.    “Jazz Museum”  (PGP RTS 2008)
4.    “What a Dixie We have in Gospel”  (Balkan Music World 2010)
5.    “National Treasure” (Balkan Music World 2012)

Pretraga

Cenovnik

Preuzmite naš maloprodajni cenovnik.

Excel Cenovnik

Baneri